Hoppa till sidans innehåll

Dala Sports Academy Elit arbetar kontinuerligt för att vara den ledande kraft som skapar rätt förutsättningar för elitaktiva att utvecklas inom sin idrott.

Ledig tjänst

2017-12-14 11:42

Dalarnas Idrottsförbund - Dala Sports Academy Elit söker en orienteringstränare. Som orienteringstränare kommer du att ansvara för den dagliga träningsverksamheten samt planering och uppföljning av denna.
  • Uppdaterad: 2017-12-14 11:45

Sedan 1985 har Falun och Borlänge kommun stått bakom elitmiljön som idag heter Dala Sports Academy Elit. Från början var det ett sätt att locka studenter till Högskolan Dalarna genom att erbjuda möjlighet till elitidrott och studier. År 2010 tog Dalarnas Idrottsförbund över ansvaret för verksamheten och sedan dess kan våra aktiva vara en del av miljön oavsett om de studerar, arbetar eller idrottar på heltid.

Verksamheten har sin bas i Falun på Lugnet och i dagsläget finns det ca 120 elitaktiva hos oss i idrotterna längdskidor, orientering, skidorientering, friidrott, cykel och triathlon. Sedan starten har aktiva som funnits i verksamheten tagit över 250 internationella mästerskapsmedaljer.

Arbetsbeskrivning
Som orienteringstränare hos oss kommer du att ansvara för den dagliga träningsverksamheten samt planering och uppföljning av denna. Detta innebär att det blir du som lägger upp årsplanen för verksamheten i stort, planerar och genomför träningarna och hjälper de aktiva med träningsplanering samt uppföljning och utvärdering av den. I arbetsuppgifterna ingår även budgetering, inköp samt viss administration och dokumentation. Du kommer att arbeta självständigt och får stor frihet att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Tjänsten passar dig som har några års tränarerfarenhet och god insikt i elitorientering. Du har erforderlig akademisk tränarutbildning och goda banläggnings och OCAD-kunskaper, du har även kunskaper i gps-uppföljning. Eftersom det är du som sätter ut och tar in alla banor är körkort ett krav.

Som person är du välorganiserad, initiativtagande och lösningsfokuserad. Du är van att jobba under eget ansvar och ser vad som behöver göras- och du gör det. Du vill vara en del av Dala Sports Academys tränarteam och dela med dig av erfarenheter som gör hela verksamheten bättre.

Tjänstens omfattning
Tjänsten är på 75% och är ett vikariat under perioden 2018-01-01 till 2019-12-31. Tillträde och lön enligt överenskommelse. Verksamhetsort är Falun och tjänsten kräver att du finns på plats.

Din ansökan
Din ansökan ihop med ditt CV mejlar du till verksamhetsledaren för Dala Sports Academy Elit, Joakim Berggren på This is a mailto link.

Sista ansökningsdag är 2017-12-29. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Joakim Berggren
Verksamhetsledare/
Elitidrottstränare
triathon

070-275 17 77
This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link